mega888

Останні новини

«А Сотню вже зустріли небеса…»


А український дух – ординцям не убити,
Народ наш був і є – в нас європейська путь!..
Бринить життя струна;весна, і зійде жито.
Й герої серед нас, бо в пам’яті живуть!

 
                                           Я.Ткачівський
 

    Шість років  Україна живе іншим життям, іншими цінностями після тих подій, які розділили історію нашої країни на до і після.
   Високу ціну заплатила Україна за свій європейський вимір на Майдані. Найбільш жорстоке протистояння відбулося між “ беркутівцями ” і патріотами країни 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, де переважно від куль снайперів, загинула майже сотня повстанців. Своє життя віддали найкращі представники нації, більшість з них – молоді, ті, хто лише починав жити. Відтоді загиблих учасників акції протесту стали називати Небесна сотня.
   Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і вдячність за все, що її бійці зробили для нас. Вони пожертвували своїм життям за щастя інших, за кращу долю для своєї держави.
   До дня вшанування трагічних подій на Майдані 18-20 лютого 2014 року в читальному залі бібліотеки коледжу організована книжково-ілюстративна виставка-пам’ять “ А Сотню вже зустріли небеса…».  Матеріали, які  представлені на виставці,  висвітлюють подвиг героїв Небесної сотні.