Останні новини

17 листопада – Міжнародний день студента


Бібліотека коледжу вітає всіх студентів зі святом!
 
У Міжнародний день студентів
Бажаємрадісних моментів,
Веселощів, емоцій виру,
Насолодитись святом щиро!

Дається легко хай наука,
В біді хай друг протягне руку,
Хай все виходить, все вдається,
Фортуна хвостиком хай в’ється!


У Міжнародний день студентів
Бажаємрадісних моментів,
Веселощів, емоцій виру,
Насолодитись святом щиро!

Дається легко хай наука,
В біді хай друг протягне руку,
Хай все виходить, все вдається,
Фортуна хвостиком хай в’ється!

 


   Міжнародний день студента – більше ніж просто свято
   День як день, але …
   Напевне, кожен, хто був студентом, згадує ці роки з радісним трепетом та ностальгією. Відчайдушна пора, коли найбільша проблема – це сесія, а найочікуваніше свято – День студента.
   Це час найсміливіших експериментів – у навчанні, зовнішності, поведінці. І, звичайно, ми пригадуємо, не так саме навчання, як власне перші серйозні «кроки дорослості» – студентський роман, випробування дружби, поїздки та подорожі за кордон, веселі посиденьки й кумедні випадки з життя-буття.
   Ніхто не буде заперечувати, студентство – незвичайні люди. Адже лише студенти з різних куточків світу чудово знайдуть спільну мову, незважаючи на жодні мовні бар'єри. Особливо, коли йдеться про святкування дня солідарності, активності та єдності усіх, хто підгризає граніт науки – Міжнародного дня студентів.
   Традиції святкування головного свята – як серйозні, так і кумедні – дуже схожі і в Києві й Харкові, в Оксфорді й Тулузі, у Львові і Варшаві.
    За великим рахунком, вони зводяться до того, аби відзначити цей день якомога веселіше, активніше й «щоб прийдешні покоління знали, як потрібно святкувати»!
   Загалом усі студентські традиції й звички – це основа для написання цілого дослідження, адже тут не буває без курйозів. Але, погодьтеся, так жити набагато цікавіше, а кмітливість, винахідливість та уміння швидко орієнтуватися у ситуації – не найгірші якості для сучасної молодої людини.
   Студентські роки – особлива пора. Пора дорослішання, набуття досвіду, самовизначення і, звісно, романтики. Це пошуки себе у цьому світі й шляху, яким ітимеш упродовж життя. Це перші самостійно ухвалені рішення. Перші помилки. Перші великі й маленькі перемоги. Перші серйозні стосунки. І, ніде правди діти, перші переварені макарони й перша спалена яєчня на гуртожитській кухні.