mega888

Останні новини

C. В. Руднєв. Сторiнками бiографiї


   Руднєв Семен Васильович (1899-1943) – один з видатних органiзаторiв i керiвникiв партизанського руху на окупованiй територiї України пiд час Великої Вiтчизняної вiйни 1941-1945 рр.

   З’єднання сумських партизанiв пiд командуванням С.А. Ковпака i С.В. Руднєва провело ряд значних операцiй, завдало нищiвних ударiв по найважливiших комунiкацiях ворога, здiйснило легендарний Карпатський рейд, який став однiєю з блискучих сторiнок Великої Вiтчизняної вiйни.
   Комiсар з’єднання генерал-майор Руднєв сповна виявив себе як полум’яний патрiот i талановитий начальник, вiн увесь вiддався священнiй боротьбi з нiмецько-фашистськими загарбниками. Про нього - мужнього й вимогливого командира, вдумливого вихователя i палкого агiтатора, чуйну, чесну i порядну людину свiдчать численнi документальнi свiдчення його бойових побратимiв.
   До 122 рiчницi з дня народження легендарного комiсара бiблiотека педагогiчного коледжу провела онлайн лiтературну годину «Руднєв. Сторiнками бiографiї» зi студентами 1-Д курсу. В ходi зустрiчi першокурсники ознайомились не тiльки з бiографiчними фактами з життя С.В. Руднєва, але й взяли участь у пiдготовцi та декламуваннi вiршiв вiдомих поетiв про комiсара.

 


 

   Також бiблiотекою коледжу була пiдготовлена виставка книг та публiцистичних матерiалiв з перiодичних видань, присвячена знаменнiй датi.