Останні новини

22 березня – Міжнародний день води

   22 березня у всьому світі відзначають Міжнародний день води. Резолюцію про святкування Міжнародного дня води прийнято на 47 сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй у листопаді 1992 року. У 2000 році ООН прийняла Декларацію тисячоліття ООН та розробила спеціальну Програму дій на ХХІ століття, яка дала б змогу забезпечити кожного жителя нашої планети чистою питною водою.

 
   Вода має унікальні хімічні й фізичні властивості, які відіграють надзвичайну роль у підтримці життя на Землі. 
   Ми будуємо міста й села біля води, ми відпочиваємо біля води, ми використовуємо воду у виробництві. 
   Наше повсякденне життя створено з води. Без води, що оточує нас – вологості повітря, бурхливої течії річок, струменю води в крані на кухні – наше життя було б неможливим. 
   Тому кожен з нас повинен зробити якусь маленьку добру справу для збереження, охорони та відтворення водних ресурсів. Хтось з вас вчасно закриє кран на кухні чи у ванній кімнаті й тим самим збереже десяток літрів чистої води, інший – викине випиту пляшку води не в річку, а в спеціальний сміттєвий контейнер, а дехто навіть очистить джерело, яке повністю замулене і може просто пересохнути спекотним літом. 
   А що саме зробити вам, хай підкаже вам серце. Не відмовляйтесь від добрих справ, адже все, що ви зробите,  повернеться вам сторицею. Не будьте байдужими, не будьте осторонь. 
   В цей нелегкий для всієї України час давайте берегти воду, піклуватися  про майбутнє! 
   Пропонуємо переглянути добірку літератури з даної теми.

Завідувач бібліотеки Світлана ЗАЙЦЕВА