mega888

Останні події

Вітаємо переможців олімпіади з української мови!

   Олімпіада з української мови  це - велике подвижництво, утвердження всіх нас як великої української нації. Учасників фінального  етапу ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка щиро й гостинно приймали у м. Суми.

   Церемонія нагородження відбулася У Сумській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 9. Переможців ІІ етапу конкурсу з навчальних закладів всієї Сумської області, серед яких – і студентка Путивльського педагогічного коледжу імені С.В. Руднєва  Пашкова Ганна, вітали вельмишановні представники з Міністерства освіти і науки України, Департаменту  освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації,  Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

   З теплими словами звернулася до учасників Гробова Вікторія Павлівна. Начальник Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації побажала натхнення і творчості задляпіднесення престижу української мови .

   Вітання  на адресу обдарованої молоді лунали з уст  заслуженого поета Сумщини  Олександра Васильовича Вертіля,  члена Спілки письменників України, який зауважив, що «тільки  по-справжньому залюблені в українське слово можуть стати переможцями не тільки в конкурсі, а і в житті, забезпечити життєствердність української нації».     
     
   Окрилені успіхом, юні філологи приступили до виконання завдань фінального етапу. Вони переконані, що саме від них залежить, чи «перерветься золота нитка тисячоліть, а чи оживе і заграє на сонці. Чи джерело рідної мови замулиться, а чи пружно і вільно дихатиме!».

 


   Щиро вітаємо Пашкову Ганну, студентку 4 курсу, групи «Б» та викладача української мови Бабій Т. М.  з перемогою у ІІ етапі та бажаємо успіху й, неодмінно, перемоги у фінальному етапі. Адже, дійсно, участь, а особливо -  здобутки, -  це престижно на конкурсі такого рівня.