Останні події

Нагородження переможців конкурсу з української мови імені Петра Яцика

 

 
 

   Кращих знавців української мови, переможців обласного етапу серед учнівської та студентської молоді, їхніх педагогів-наставників згуртувала зала Сумського хіміко-технологічного центру професійно-технічної освіти задля проведення фінального етапу конкурсу  з української мови імені Петра Яцика.

 

 
   Цей конкурс -  своєрідний марафон і водночас натхнення для учнів, студентів, викладачів і всіх небайдужих до справи піднесення престижу української мови. Серед них – і студентка нашого коледжу Пашкова Ганна – переможниця обласного етапу конкурсу. Ми пишаємося тим, що виховуємо справжніх патріотів. Від щирого серця бажаємо їй успіхів і подальших перемог.
 

 


   «Варто згадати, як під час Революції Гідності нас всіх об’єднало українське слово, українська пісня. Коли у вирішальний час новітньої історії зблизився Схід і Захід, Північ і Південь, - говорив Микола Клочко. - Цей мовний конкурс вражає своєю масштабністю та чисельністю, адже він збирає навколо себе понад 5 мільйонів людей із багатьох країн світу, де мешкають українці.»

   Бережімо і плекаймо рідну мову, шануймо її та пишаємося нею!

«Як парость виноградної лози плекайте мову.
Пильно й ненастанно політь бур’ян .
Чистіша від сльози вона хай буде.»