Останні події

Майдан: збереження та увічнення пам’яті

   Хто вони, герої Небесної сотні? Хто ті люди, які віддали найдорожче, що має кожен з нас, – своє життя. Вони гинули на вулицях Києва, на баррикадах Майдану. 

Гинули за честь, гідність, волю українців, за свою Батьківщину. Чи могли ми уявити, що в 21-му сторіччі, в 2014 році, шаленим полум’ям буде охоплений Майдан, що від куль бандитської влади, під ударами катів, будуть гинути кращі сини нашого народу? Неможливо передати невимовний  біль цієї трагедії. Осягнути глибину бід, втрат і страждань.

  Та час іде, і вже назріли потреба та обов’язок розповісти про цих людей,таких різних, які в буремний час об’єдналися під єдиним гаслом: За Україну! За її волю!  Книжка «Поетична енциклопедія. Герої Майдану» укомплектована збірками віршів  по регіонах України, де проживали полеглі патріоти, алфавітно впорядковане видання  містить поетичні присвячення кожному герою Небесної Сотні – Герою України, удостоєному ордена «Золота Зірка».

    В даній збірці перед читачем постанекожен герой з Небесної сотні, з яким пройде автор його життєвий шлях: радітиме, сумуватиме і оплакуватиме цю важку втрату. Ліричні сльози даватимуть нове життя героям.

   Видання містить поетичні присвячення кожному герою Небесної сотні – герою України, удостоєному ордена «Золота Зірка» чи ордена героїв Небесної Сотні.
   Ознайомитись з електронним виданням «Поетичної енциклопедії. Герої Майдану» можна  за посиланням https://drive.google.com/file/d/1peDY69TJeyT3QPVz9xlkrUvNywapHT1f/view?usp=sharing в розділі «Електронні навчально-методичні матеріали».
   До Дня Героїв Небесної Сотні в читальному залі бібліотеки коледжу оформлено літературно-публіцистичну виставку «Майдан: збереження та увічнення пам’яті», на якій представлені матеріали  про ті буремні часи.