mega888

Останні події

«Чорнобиль: подвиг, біль, пам'ять»


   Чорною плямою на нашій планеті стала Чорнобильська катастрофа. 33 роки минуло з тих пір, рівно стільки ж смертоносна пилюка з ядерної печі покриває поля і ліси, цвітом скорботи і суму зацвітають Чорнобильські сади.

   Студенти – першокурсники Путивльського педагогічного коледжу імені С.В. Руднєва відзначили трагічну річницю з дня аварії на ЧАЕС. Вранці, 26 квітня, молодь зібралася в фойє навчального закладу біля тематичної  фотовиставки. Хвилиною мовчання вшанували учасників ліквідації аварії та схилили голови перед світлою пам’яттю героїв, що пожертвували собою заради життя нащадків.
   Викладачі та співробітники  коледжу долучилися до районного мітингу-реквієму. Всі присутні схилили  у скорботі голову перед світлою пам’яттю тих, хто пішов у ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі. Ліквідаторів аварії, що брали участь у мітингу, було нагороджено почесними грамотами.
   Ми всі, які живуть нині, їм безмежно вдячні. Рана Чорнобиля болітиме в наших серцях ще багато років.  Тому ніколи  не можна забувати імена героїв цієї сумної сторінки нашої історії.