mega888

Останні події

Річниця Дня Перемоги над нацистськими окупантами у Другій світовій війні


Чимало свят дарує нам весна,
Як в рідний дім повернення з дороги.
Та є найбільш хвилюючим для нас
Величне свято Перемоги.
Це свято не затьмариться в віках.
В цей день нестимуть люди завжди квіти,
Не обміліє пам’яті ріка –
В серцях нащадків буде вічно жити…

   В ці травневі дні ми святкуємо річницю Дня Перемоги над нацистськими окупантами у Другій світовій війні. Дорогою ціною заплатив український народ у найстрашнішій за всю світову історію війні.
   У 2014 році  Україна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.
   8 Травня - День пам'яті і примирення. Вклонімося усім полеглим, схилимо голови в журбі й задумі. Покладімо квіти до могил, в молитві пом'янімо всіх, хто не повернувся з тієї проклятої для всього світу війни.
   9 травня – День Перемогинад нацизмом. Цього дня по всій Україні вкриваються весняними квітами і величні пам’ятники, і скромні обеліски. Це означає, що пам’ять народна жива, що подвиг загиблих – незабутий. Свято Перемоги – це свято зі слізьми на очах, це свято радісне і гірке. Радісне, бо принесло на нашу землю мир, гірке, бо ціна цієї радості – життя мільйонів наших співвітчизників.
   6 - 8 травня    в академічних групах відбулись уроки мужності, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни.  В фойє коледжу презентована тематична фото-вірина, підготовлена викладачами соціально-економічних дисциплін.  З метою вшанування пам’яті загиблих українців в роки Другої світової війни для студентів  коледжу  та школярів шкіл міста проведені екскурсії до народного музею С.В. Руднєва.
   З нагоди пам’ятної дати було проведено святкове засідання клубу «Патріот».
   Проведені заходи сприяли формуванню громадянських почуттів, свідомої, соціально активної молоді, патріотизму та розуміння значення життя як найбільшої цінності, збереженню пам’яті про борців проти нацизму, консолідації навколо ідеї захисту України.
   Ми ніколи не забудемо подвигу своїх дідів і батьків у Другій світовій війні. Шануймо  всіх живих,  і тих,  хто  пережив її, у кого й досі болять рани...