Останні події

Соціально-педагогічна практика - вагома складова професійної підготовки майбутнього фахівця соціальної сфери

   Соціально-педагогічна практика як вагома складова професійної підготовки студента, дає можливість майбутнім соціальним працівникам, соціальним педагогам формувати необхідні практичні вміння і навички в роботі з різними соціальними групами людей та найгострішими проблемами сьогодення.

Проходження практики сприяє закріпленню основних теоретичних положень та понять предметів соціально-педагогічного циклу.
   Студенти спеціальності 231 Соціальна робота мали змогу ознайомитись із закладами соціального спрямування, соціальними службами міста.
   Зокрема із Путивльським районним територіальним центром соціального обслуговування, який здійснює соціальне обслуговування та надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги за місцем їх проживання. Начальник Центру Валькова В.В. розповіла про реалії діяльності соціального працівника, соціальні послуги та необхідну документацію.

 


   Відвідуючи Путивльський районний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів, студенти впевнились у потрібності та важливості обраної професії. Хандуріна Т.В. ознайомила з роботою Центру, проблемами та здобутками, поділилася зі студентами методичними наробками. Індивідуальні заняття з дітьми з особливими потребами викликали безліч емоцій, спонукали до творчого зростання та якісної підготовки.

 


   Державна установа «Центр пробації» – відносно нова служба, яка підпорядковується Міністерству юстиції Україні. Начальник Різник О.В. провів змістовну екскурсію, звернув увагу студентів на специфіку соціально-виховної роботи із засудженими, показав приклади заповнення документації.
 


   Спектр діяльності соціального працівника, соціального педагога дуже різноплановий. Саме тому ми, як майбутні працівники соціальної сфери, намагаємось ретельно та старанно готуватись до практичних заходів, щоб бути готовим виконати свою місію, дарувати доброту та підтримку тим, хто її потребує.
 

Балишева Кристина, студентка 2 курсу, групи «І».