mega888

Останні події

Сходинками науки

   21 листопада 2019 року на базі дошкільного факультету Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка відбулась Всеукраїнська викладацько-студентська науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми підготовки фахівців дошкільної освіти: проблеми, досвід, інновації».

В ній приймали участь науковці, викладачі, студенти не тільки Глухівського університету, а й такі видатні вчені як Артемова Л.В., професор кафедри Глухівського університету та Київського міжнародного університету, та Брежнєва О.Г., доктор педагогічних наук, завідувач кафедри дошкільної освіти Маріупольського державного гуманітарного університету. Вони поділилися сучасними науковими дослідженнями в галузі дошкільної педагогіки. В он-лайн режимі приймали участь в конференції студенти з Туреччини та Німеччини.
   В роботі конференції прийняли участь представники Путивльського педагогічного коледжу імені С.В. Руднєва – викладач вищої категорії предметно-циклової комісії дошкільної педагогіки, психології та окремих методик Понаріна І.М. та студентка 4 курсу дошкільного відділення Коротких Тетяна.

 

      В свої доповіді на тему «Вплив геокешингу на пізнавальний розвиток дітей дошкільного віку» викладач Понаріна І.М. познайомила присутніх з інноваційною педагогічною технологією «геокешинг», з методичними аспектами її використання в сучасних умовах освітнього дошкільного закладу. Геокешинг  -  це  ефективний  спосіб дізнатися багато цікавого, пізнавального для дошкільнят, вміти діяти в різних життєвих ситуаціях. 
 

   Студентка 4 курсу Коротких Тетяна в своєму виступі «Використання квест-технологій в освітньому процесі дошкільного закладу» розкрила  особливості квест-технологій та методику їх застосування в освітньому процесі дошкільного закладу. Вона розповіла про відомі класифікації квестів, критерії якісного квесту, етапи підготовки та проведення квесту. Коротких Т. навела приклади квестів, які застосовують студенти дошкільного відділення під час педагогічної практики. Доповідь студентки була опублікована у збірнику наукових праць за матеріалами конференції «Психолого-педагогічний пошук». Вона отримала сертифікат учасника конференції та багато позитивних вражень від спілкування з молодими та досвідченими науковцями .
   Участь у таких наукових конференціях є корисною для студентів тому, що під час них відбувається знайомство з теорією і практикою сучасних наукових досліджень, з'являється можливість презентувати свої практичні та наукові здобутки.