Останні події

ПРОФЕСІЇ, ЩО ДАРУЮТЬ НАДІЮ ТА РАДІСТЬ ЖИТТЯ….

   Сьогодні чи не кожний випускник замислюється над тим, ким бути у майбутньому та куди піти навчатися після закінчення школи. І, звісно, необхідно обрати свій шлях за покликом душі.
   Соціальна робота – одна з тих професій, яка підтримує людину тоді, коли виходу,  здається, нема. Чи, точніше, тоді, коли цей вихід самотужки не вдається знайти.

   Соціальна робота невідривна від суспільства і спрямована на усі його прошарки, тому необхідність у ній існуватиме, доки існує суспільство, навіть за найкращого його розквіту, не кажучи вже за суспільство у кризовій ситуації.
   Соціальний працівник виявляє коло нужденних осіб, визначає характер і обсяг необхідної допомоги, координує зусилля державних і суспільних структур, розробляє програму реабілітаційних заходів, домагається прийняття рішень, що відповідають закону, в офіційних інстанціях, консультує з питань соціального захисту.
   Професія соціального працівника є складною, виснажливою та напруженою. Але! Соціальна робота неймовірно цікава! Вона дарує Надію, відстоює права тих, від кого відвернувся світ. Вона повертає у суспільство тих, хто не міг у ньому втриматися. Вона дарує Життя, повертає Радість буття.
   Спорідненою є професія соціального педагога, яка має свої особливості. Суть її полягає у тому, що на відміну від учителя чи соціального працівника, соціальний педагог у своїй професійній діяльності має справу з дитиною та підлітком у процесі їхнього розвитку, соціального становлення.
   Професійно важливими якостями у цих професіях є співчуття, співпереживання, сумлінність, відповідальність, витримка, самовладання; необхідні й аналітичні та організаторські здібності: уміння оцінити ситуацію, сформувати план дій, провести відповідні заходи. Також для соціального працівника та соціального педагога конче важливою є компетентність у соціально-правових і психолого-педагогічних питаннях, поінформованість у області економки, соціології, зайнятості населення, етики, морально-гуманітарних знань.
   Студенти Путивльського педагогічного коледжу спеціальності 231 Соціальна робота беруть активну участь у соціальних акціях, наукових конференціях, флеш-мобах, організовують ігротеки та свята для дітей, неодноразово ставали переможцями волонтерських конкурсів.

   У нашому закладі, який випустив не одне покоління компетентних фахівців, що сумлінно працюють на соціальній ниві, студенти мають змогу набути професійні знання та практичні вміння. У коледжі наявні всі необхідні умови для навчання: висококваліфікований викладацький склад, методично та технічно оснащені аудиторії.
   І почесне 3 місце у обласному огляді-конкурсі на кращий психологічний кабінет закладів освіти, яке посіла соціальний педагог коледжу, його випускниця,  Жаровська Олена Олександрівна – яскраве тому підтвердження.
   Вітаємо нашу колегу з перемогою!