mega888

Останні події

«Студенти можуть все!»

Есть такой народ особый,
Самой высшей в мире пробы,
Песни петь – большой мастак.
Он всегда, всего добьется,
Он студентами зовется -
Так и только так!

   Студент (від лат. Studens «ретельно працюючий чоловік, який займається роботою і навчанням»), Слово «ретельно»,  заставляє задуматися  - а чи ми дійсно студенти? Та це риторичне питання, на яке кожний хай відповість собі сам, але   студент -  це  точно - нові знайомства, друзі, переїзди, враження, життя в гуртожитку, недосипання, лекції, сесії, згуртований відпочинок, смішні життєві історії,  цікаві і не зовсім цікаві викладачі, пропущені пари…. Все це є невід'ємною складовою студентського життя.  Хто ще, крім студентів, здатний не спати ночами, цілими днями гуляти, при цьому, не забуваючи щось здавати, десь виступати,  вчитися, бути в курсі останніх музичних новинок із інтернету, а так само ладити з батьками і не забувати старих друзів. Загалом, як кажуть: «Студенти можуть все!» Коли тобі 15-18 років, все життя попереду, багато цікавого,  незнайомого. Ми постійно   відкриваємо для себе щось нове і не тільки з наук, які освоюємо,  ми взагалі   дізнаємося що таке життя, що таке справжня любов і дружба, зрада і розчарування. Ми вчимося бути людьми. Однак нічого в цьому житті не відбувається саме по собі. Твоє життя – це процес зростання і змін. І без твоєї активної участі в цьому процесі – нічого не відбудеться.  Тож  дерзай! Йди в ногу з часом! Ти не можеш дозволити собі бути не цікавим, не крутим, бути, як то кажуть,  не  «в тренді». А в тренді сьогодні бути  талановитим, креативним, успішним! 

   Музичний клуб пропонує вам у часи пандемії, коли зустрічі й масові заходи обмежені,  присвятити цей час саморозвитку. Пам'ятайте, що саморозвиток має колосальне значення. Людина, яка захоплюється чимось, ніколи не буде відчувати себе самотньою, нудною і посередньою. Ніяка  кар'єра і гроші ніколи не зможуть замінити те задоволення, яке можна отримати під час занять творчістю.  Ми пропонуємо вам придивитися до дуже цікавого і дуже популярного зараз музичного інструменту  - УКУЛЕЛЕ.




 

   Через свої маленькі розміри  інструмент, що більше нагадує дитячу іграшку, в короткий час завоював популярність у багатьох меломанів у всіх куточках Земної кулі. Не складний в освоєнні і компактних розмірів укулеле дає можливість музикувати на інструменті людям самого різного віку.
 




 

   Мелодійний, з особливим неповторним звуком, інструмент відображає колоритність тихоокеанського узбережжя з його таємничою романтичністю. Укулеле, як всі гітари,  це  струнно-щипковий інструмент і звук на ньому є результатом коливання струн. Діапазон невеликий, всього дві октави. Лад: 4 струна - «соль»; 3 - «до»; 2 - «мі»; 1 - «ля».

   Основними способами видобування звуку на укулеле є щипки і удари по струнах.

 
 

   Існує три версії, чому інструмент має таку назву. Перша: коли гавайці перший раз побачили і почули укулеле, вони були заінтриговані. Їм здалося, що пальці виконавця як блохи стрибають по струнах, звідси назва, яке з гавайського означає стрибає блоха. За другою версією: у короля Гаваїв Давида Калакауа камергером служив англієць на ім'я Едвард Первіс, що вмів грати на укулеле. Камергер був маленький на зріст, і коли музикував на інструменті, то сильно кривлявся, через це його, а разом з ним і улюблений інструмент англійця, прозвали стрибучою  блохою. І третя, остання: королева Гавайських островів Ліліуокалані назвала словом укулеле подарунок здалеку, дослівно «прийшла подяка», (uku - подяка і lele - приходити).

   У Великобританії існує оркестр укулеле, що користується великою популярністю, і його  виступи в усьому світі проходять з великим успіхом. У репертуарі оркестру музичні композиції Девіда Боуї, американської рок-групи «Nirvana» ​​і навіть твори П.І. Чайковського.

   Перша людина, яка побувала на Місяці, Нейл Армстронг, любив грати на укулеле. Після свого польоту в космос він кілька тижнів провів в карантині, граючи на своєму улюбленому інструменті.

   Сьогодні людина живе в світі високих технологій і великих швидкостей. Але іноді так хочеться відволіктися від проблем і зануритися в світ дивних мрій. Хорошим помічником у цьому може стати  цей витончений інструмент з островів Тихого Океану. Легкий в освоєнні, адже всього за 30 хвилин можна вивчити 3 або 4 акорди, яких достатньо для акомпанементу простої пісні, компактний інструмент завжди урізноманітнить ваше дозвілля, підніме настрій, а головне - подарує задоволення від гри. Ось тільки декілька посилань,  яки допоможуть вам  познайомитися ближче з цим чудовим інструментом:

https://www.youtube.com/watch?v=1m1ur_x9QHI&t=6s

https://www.youtube.com/watch?v=QnxkGuzIzxM

https://www.youtube.com/watch?v=LLsUEHnes84