mega888

Останні події

Належна професійна підготовка спеціалістів соціальної роботи – шлях до вдосконалення соціальної сфери

   3 грудня вся світова спільнота відзначає Міжнародний день інвалідів. На долю людей з особливими потребами випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

   Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з особливими потребами, що прагнуть захисту та підтримки. Люди з особливими потребами – це не просто категорія людей. Це окремі життя, окремі трагедії, окремі людські надії. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти, і хто допомагає.
   Соціальна робота, як вид суспільної діяльності,  покликана сприяти усуненню бар’єрів на шляху до самореалізації осіб з особливими потребами, їх духовного та культурного зростання, інтеграції в соціум. Гарантування доступу до гідної освіти і робочих місць,  на сьогодні - є одним із пріоритетних напрямів соціальної політики держави.
   Студенти спеціальності 231 Соціальна робота намагаються не залишатись осторонь проблем, створювати позитивний настрій, організовуючи тренінгові заняття, розважальні заходи, виставки творчих робіт, корекційно-розвивальну роботу.

 


   Звісно, пандемія вносить корективи до життєвого ритму, змінює форми та підходи, але не в змозі змінити вічні цінності – людяність, доброту, милосердя.
   Сьогодні викладачі на засіданні ПЦК педагогіки, психології та предметів спеціалізації в онлайн-режимі обговорили актуальні питання удосконалення підготовки майбутніх фахівців до роботи з людьми з особливими потребами, озброєння їх інноваційними методами соціальної діяльності, формування професійної компетентності. В освітянській спільноті та й в сучасному суспільстві,  не викликає сумнівів той факт, що належна професійна підготовка спеціалістів соціальної роботи – шлях до вдосконалення соціальної сфери.