mega888

Останні події

1 березня 2021 року відбулась регіональна краєзнавча онлайн-конференція викладачів соціально-економічних дисциплін та студентів педагогічних ЗФПО Центрального регіону

   У роботі онлайн-конференції взяли участь всі педагогічні заклади фахової передвищої освіти Центрального регіону України, які презентували нові наукові дослідження із краєзнавства.

У представлених матеріалах на основі архівних, історичних і наукових джерел висвітлено пам’ятки історії й культури, історико-культурні процеси, визначні події, особливу увагу приділено відомим особистостям минулого та сучасним героям, захисникам України.
   Наш навчальний заклад презентувала студентка 1 курсу, групи "І" Сидоренко Кристина (керівник Назаренко Т.В.) з дослідженням на тему "Іван Матвійович Рябінін - перший краєзнавець Путивля".
   Варто відзначити, що подібні конференції відбуваються щороку, але вперше - онлайн. Не зважаючи на це, захід було організовано на високому рівні.
   Конференція вкотре засвідчила: історія краю або краєзнавство – один із найцікавіших напрямів сучасної науки, яка, своєю чергою, є однією з головних у гуманітарній освіті. Це зумовлено тим, що ніколи не вичерпається допитливість людини, яка прагне дізнатися, що відбувалося на землі, де вона народилася й живе, як жили її прародичі. Минуле, сьогодення й майбутнє тісно пов’язані, а пізнати давнину зможемо лише тоді, коли вивчимо історію рідного краю. Великий філософ Г. Сковорода стверджував: «Пізнай свій край…, себе, свій рід, свій нарід, свою землю, і ти побачиш свій шлях у життя».
   Історико-краєзнавчі дослідження складають духовне підґрунтя державотворчих процесів у незалежній Україні, відіграють важливу роль у національно-культурному відродженні, патріотичному вихованні молоді.
   Приємно було бачити глибоку зацікавленість молоді історією своєї рідної землі. Відчувалося, що всі дослідники щиро люблять свій край. А без цього неможливі ні справжній всеукраїнський патріотизм, ні пов’язана з ним повага до загальнолюдських цінностей та ідеалів.