mega888

Останні події

9 березня відзначають 207-му річницю від дня народження визначного поета, художника та мислителя Тараса Шевченка

   День народження Шевченка – це привід не лише вшанувати пам'ять великого Кобзаря, але і згадати творчість, яка не втрачає своєї актуальності у наші дні.

24 лютого 2021 року на базі Путивльського будинку культури пройшов дистанційний міський відкритий конкурс читців, присвячений пам'яті Т.Г.Шевченка «МИ ЧУЄМО ТЕБЕ, КОБЗАРЮ, КРІЗЬ СТОЛІТТЯ!». В ньому прийняли участь понад 60 учасників (учні загальноосвітніх шкіл, студентська молодь та аматори сільських клубних закладів культури Путивльщини). Диплом ІІІ ступеня (третя категорія учасники віком від 18 і старше) отримала студентка нашого навчального закладу Анастасія Глуходід.

 


   Творчість Великого Кобзаря багатогранна, пройнята любов’ю до волі та справедливості, знаменує вільний дух, свободу і об’єднує всіх українців, незалежно від їх поглядів і переконань. Який же насправді Шевченко? Він – минуле, сучасність і майбутнє, він – загадкова постать, адже  був не зовсім таким, яким ми його знаємо. Тож презентуємо до вашої уваги інтерактивний інформаційний калейдоскоп «Маловідомий Тарас Шевченко».

https://h5p.org/node/1122026


 


 

   «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава. І воля святая!» - рядки з поеми «Кавказ», які і сьогодні звучать як заклик для сучасних українців. Будьмо гідними продовжувачами Шевченківської справи, патріотами своєї землі.

 

З Днем народження, великий Поете України!