Останні події

ШЕВЧЕНКОВІ СЛОВА – ТО ВІЧНА МУЗИКА ЖИВА

   Я беру в руки святу для мене книгу – «Кобзар» Тараса Шевченка. Це невелика книжечка, що відкриває перед нами новий світ поезії, вибухає, мов джерело чистої холодної води.
                                                                                                               Іван Франко
 
   У кожному  історичному періоді постать великого Кобзаря мала свої  духовні  й естетичні виміри, які випливали з ідейних  засад того  відрізку часу. Третє століття виходять у світ його книги. По-своєму читало кожне покоління  «Кобзаря» – брало з нього те, що  відповідало його духовним  інтересам. Сила ж поетичного генія відчувалася  саме  в тому, що він  дивився далеко вперед, чим і здивовує читача: сказане  поетом  більше ніж століття  тому  асоціюється і з сьогоднішнім  днем.
 Студенти Путивльського педагогічного фахового коледжу імені С. В. Руднєва продовжують традиції великого Кобзаря, плекають рідне слово. Вони долучились до  щорічного районного конкурсу читців, присвяченому  пам’яті Т. Г. Шевченка. За підсумками компетентного журі обрано переможців. Серед них – Анна Безверха (диплом І ступеня у номінації  «ІІ категорія»); Єлизавета Висоцька – диплом учасника конкурсу.
 
   Шевченко – невичерпний. Титан думки і слова, «великий факел з українського воску, що світиться найяснішим і найчистішим вогнем європейського поступу...», і творчу спадщину його можна досліджувати вічно.
 

 

 
Голова ЦК гуманітарних дисциплін (українська мова і література) Тетяна БАБІЙ