Останні події

Убезпечуємо освітній простір

   У звʼязку з повномасштабним вторгненням росії в Україну від 24 лютого 2022 року в Україні запроваджений воєнний стан. Водночас російські військові здійснюють агресію проти України і у кіберпросторі. Кількість кібератак на державні інформаційні системи зросла втричі.

   Сучасне використання технологій, Інтернету, мобільного зв’язку, різноманітних телекомунікаційних систем, окрім зручностей, створює загальну систему безпеки вразливою щодо посягань на неї. З метою формування потрібної суспільної думки та можливості фіксувати і передавати стратегічну інформацію ворогу незначними з технічної точки зору зусиллями створюються передумови витоку інформації, можливості технічного впливу на неї.
   Задля захисту інформації в інформаційних, електронних комунікаційних та інформаційно-комунікаційних системах  викладачем Володимиром Голубковим було проведено інформування для працівників Путивльського педагогічного фахового коледжу імені С. В. Руднєва щодо правил використання службових поштових скриньок, дотримання правил кібергігієни, політики використання паролів, заборони використання неліцензійного програмного забезпечення, а також програмного забезпечення країни-агресора. Для працівників, які з поважних причин не були на інформуванні, було опубліковано відео в класі «Безпека життєдіяльності в умовах воєнного стану». Крім того,  розглянуто питання щодо інформаційної безпеки в різних сферах суспільства в період воєнного стану, напрямків інформаційної безпеки в період воєнного стану, а також інформаційної безпеки в сучасному світі в період воєнного стану.
   Увага акцентувалась на дотриманні закону України  «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Зокрема, платформа Classroom, інтерфейс поштових скриньок, додатки Google повинні бути державною мовою. Викладач продемонстрував, як змінити налаштування мови. 

Голова ЦК математичних дисциплін Яна МАКЛАКОВА