mega888

Останні новини

Гурток декоративно-прикладного мистецтва «Декор»

Керівник гуртка Ірина КРАСОВСЬКА

   Декоративно-прикладне мистецтво є особливою галуззю художньої творчості, яка виражає створений століттями чуттєво-практичний досвід поколінь, показує їхнє розуміння найголовніших закономірностей і фундаментальних цінностей життя.
   Відвідуючи гурток Декоративно-прикладного мистецтва, здобувачі освіти мають змогу поглибити теоретичні знання у галузі засобів образотворчого мистецтва, удосконалити практичні вміння та навички художньо-оформлюваної роботи, оволодіти різними техніками зображення та роботою з різними матеріалами.
   Засідання гуртка відбуваються у формі практичних занять, на яких здобувачі освіти вправляються в техніках декупажу, декоративного розпису Point-to-point, Оne stroke, петриківського розпису та джутової філіграні.
   Під час роботи гуртка здобувачі освіти складають композиції на папері, силуетних формах, скляних, дерев’яних та пластикових поверхнях, декорують предмети побуту, виконують оригінальні візерунки та малюнки, передаючи свої настрій та почуття, створюють неповторні сувеніри та подарунки власноруч, поєднують в роботі різні техніки та матеріали, використовуючи елементи декоративного розпису.
   Вихованці гуртка є постійними учасниками та переможцями Всеукраїнських мистецьких конкурсів.
   Безпосереднє спілкування з декоративно-прикладним мистецтвом, народною творчістю, знайомство з майстрами декоративного розпису сприяє розвитку художніх уявлень і творчих здібностей, формуванню національної самосвідомості, естетичної культури особистості.