Останні новини

Турнір-застереження «Жити здоро́во чи здо́рово?»

 

        Потрібно підтримувати міцність тіла,

        щоб зберегти міцність духу
        В. Гюго


   Одне з важливих завдань сучасної вищої школи – виховати фізично, морально, соціально, духовно здорову людину. Адже стан здоров'я населення України свідчить про існування реальної загрози вимирання нації. Справедливо зазначав видатний вчений, хірург Микола Амосов, що у більшості хвороб винна не природа, не суспільство, а сама людина. Щоб бути здоровим, потрібні власні зусилля, постійні й значні. Тому, сучасна людина повинна усвідомлювати нову формулу життя: «Турбота про здоров'я – обов'язок кожного».
   Зрозуміло, що вироблення відповідного ставлення до здоров'я важлива умова оздоровлення здобувачів освіти нашого закладу. З метою формування у студентів прагнення займати активну життєву позицію, визначати власні духовні цінності та орієнтації на здоровий спосіб життя для студентів 1, 3 курсів спеціальності «Фізична культура і спорт» був проведений турнір-застереження «Жити здоро́во чи здо́рово?».
   В ході заходу виявили, що існують хвороби, які вражають не тільки людей, а групи, класи, компанії. Сьогодні серед молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми один до одного. Це дуже сумно, це всім шкідливо і погано. Для уникнення небажаних ситуацій у студентському колективі було запропоновано вирішення практичних задач, ситуацій, участь у захоплюючих змаганнях та конкурсах.
   Здоров'я – це найбільша цінність кожної людини. Важливо знати, що шкідливі звички руйнують здоров'я, призводять до хвороб, депресій, деградації особистості, втрати мрій, дорогих людей, речей, які були колись найважливішими. Пам'ятайте про це, здобувайте нові знання, робіть правильний вибір, поважайте один одного.

   Будьте здорові!