mega888

Останні події

«Поки б’ються серця людей, звучатиме і голос Шевченка»


   Сьогодні, як ніколи, Україна потребує молодих талановитих письменників, журналістів, які творчою працею спонукатимуть громадянське суспільство до побудови сильної, незалежної держави. Саме з метою пошуку таких талантів, розвитку їх творчого потенціалу, виховання поваги до державної мови та традицій свого народу започаткований Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Тому викладачі Путивльського педагогічного  коледжу, відкриваючи таланти серед майбутніх педагогів, намагаться знайти найкращих, з іскоркою любові до мови та до її творців.

   Патріотизм, духовність, любов до родини та рідної землі – основні пріоритети у вихованні молоді Путивльського педагогічного коледжу. Якими побачать українців інші нації, народи, залежить від самих українців. Ми хочемо бути багатомовними та освіченими, хочемо, щоб про нас знав увесь світ. Для цього ми маємо засвітитися любов’ю передусім до рідної мови та творчої спадщини геніїв слова як до найсвятішого скарбу нашої нації. Тому щорічно в Путивльському педагогічному коледжі імені С. В. Руднєва відбувається відкриття 1 етапу Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Цього року воно пройшло під гаслом «Поки б’ються серця людей, звучатиме і голос Шевченка».

 


   Проведення конкурсу дає можливість молодому поколінню ще раз звернутися до поетичного спадку Великого Кобзаря, продемонструвати високий рівень   своєї творчості.
   Поезія Тараса Шевченка донині надихає митців, є тим джерелом, яким живиться їхній талант. Учасники конкурсу не є виключенням. Урочисте відкриття  конкурсу розпочалось з виконання пісень на слова Т. Г. Шевченка.

 


   Студенти репрезентували свої поетичні здібності, зачитали власні твори про Кобзаря, взяли участь у конкурсі творчих робіт. Учасники мовно-літературних змагань  виявили високий рівень знань й креативність у розв’язанні конкурсних завдань.