mega888

Останні події

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТЕАТРУ

   27 березня відзначається Міжнародний день театру. Це не просто професійне свято митців сцени, це свято мільйонів небайдужих глядачів. День театру щорічно святкують в усьому світі починаючи з 1961 року після відповідного рішення на IX конгресі Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО.
   В Україні з нагоди Міжнародного дня театру завжди  проводяться театральні фестивалі, артисти отримують нагороди та державні звання, а глядачі йдуть на прем’єри вистав.
   У Путивльському педагогічному фаховому коледжі також відсвяткували цю подію. Зі студентами 1-х курсів провели ряд заходів, на яких згадали  історію виникнення театрального мистецтва, провели віртуальну екскурсію найкращими театрами світу, дізналися багато цікавого про театри України: Національний академічний театр опери та балету України ім. Т. Г. Шевченка у Києві, Одеський національний академічний театр опери та балету, Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької. «Побували» студенти і в Національному академічний драматичному театрі ім. Івана Франка. Згадали видатних акторів  театру, познайомились з репертуаром.

   На заняттях прозвучала й трагічна історія Маріупольського театру, що був зруйнований два роки тому російською авіабомбою. Вшанували пам’ять всіх загиблих. Говорили зі студентами і про громадянську позицію багатьох українських акторів, які своїм мистецтвом нагадують всьому світу про трагедію, яка спіткала Україну і допомагають нашим  військовим зборами з вистав.

















 

 
 
 
 

У вас недостатньо прав для додавання коментарів.
Можливо, вам необхідно зареєструватися на сайті.