mega888

Останні події

VІІІ ВСЕУКРАЇНСЬКА ЕЛЕКТРОННА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ

   Згідно з Конституцією України, життя і здоров’я людини – одна з найвищих соціальних цінностей.  Тому для вирішення даного завдання необхідно заручитися підтримкою  різних громадських інституцій, серед яких основне місце посідає освітній заклад, що виконує важливу суспільно-виховну функцію.
   Основне завдання освіти є формувати здоров’язбережувальну компетентність здобувачів освіти, тобто допомогти їм сформувати життєві навички, що сприяють збереженню та зміцненню  власного здоров’я та здоров’я оточуючих. Здоров’язбережувальна компетентність є однією з ключових для української системи освіти.

   У Сумському державному педагогічному університеті імені А. С. Макаренка Центрі професійного розвитку педагогічних працівників Сумської міської ради пройшла VІІІ Всеукраїнська електронна науково-практична конференція «Здоров'язбережувальна компетентність у структурі безпеки життєдіяльності людини». До участі у конференції долучилась викладач природничих дисциплін нашого коледжу Інна Голубкова, яка представила свої матеріали для друку в збірнику.
   Збереження ментального здоров’я студентської молоді в умовах сучасних суспільних викликів – це актуальна проблема сьогодення, на яку звернула увагу Інна Миколаївна. Ментальне здоров’я є невід’ємною частиною щасливого життя.
   Відповідно до визначенням ВООЗ, ментальне здоров’я — це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та робити внесок у суспільне життя. Це невід'ємний компонент здоров'я та благополуччя, який є основою нашої індивідуальної та колективної здатності ухвалювати рішення, будувати стосунки та формувати світ, у якому ми живемо.
   У сучасному суспільстві здоров’я є ключовою категорією у житті кожної людини, що безпосередньо впливає на добробут, благополуччя, ментальне та емоційне самопочуття. У ширшому контексті здоров’я є важливим показником цивілізованості суспільства, одним із складників національного розвитку кожної країни. У зв’язку з цим збереження та зміцнення здоров’я підростаючого покоління є пріоритетним завданням нашої держави.
   Дякуємо організаторам заходу за надану можливість висвітлювати сучасні освітні питання. Сподіваємось на подальшу співпрацю.

 

У вас недостатньо прав для додавання коментарів.
Можливо, вам необхідно зареєструватися на сайті.