mega888

НАВЧАЮЧИ НАВЧАТИСЯ: ПЛАНОВЕ ЗАСІДАННЯ ШКОЛИ УДОСКОНАЛЕННЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ

   Сучасні умови, у яких знаходиться освітня галузь змушує викладачів та здобувачів освіти попри всі негаразди й складнощі шукати шляхи і методи надання та отримання нових знань. Все залежить від компетентності викладачів не лише зі свого предмету, а й постають такі вимоги, як оволодіння сучасними технологіями, застосунками. В залежності від розвитку сучасних технологій з’являються нові можливості для освіти.
   Під час планового засідання Школи удосконалення педагогічної майстерності під керівництвом заступника директора з навчальної роботи Тетяни Малецької було обговорено численні питання. Власним досвідом ділились викладачі-методисти. 
   
   В умовах змішаного навчання робота стає неможливою без онлайн-сервісів. Сьогодні обов’язок кожного викладача –оволодіння сучасними  програмами, які використовуються в умовах дистанційного навчання. Слід зауважити про можливості і зручності використання застосунків типу Google Meet, Google Classroom, Zoom, Microsoft Teams тощо для забезпечення сталої комунікації зі здобувачами. 
   «Використання наочних засобів робить навчання більш доступним і легким для засвоєння. У зв'язку з цим особливий інтерес викликає комп'ютерна візуалізація навчальної інформації – віртуальних інтерактивних дошок (Miro, IDroo, Jamboard, Padlet)», – зазначила викладач інформатики Інна Фатеєва.
   «Організація дистанційного навчання з використанням контенту  MOODLE для реалізації завдань заняття», – тема, яку розкрила Яна Маклакова (викладач інформатики). Вона зазначила, що Moodle (Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment, вимовляється «Мудл») – це модульне об’єктно-орієнтоване динамічне навчальне середовище, яке ще називають системою управління навчанням, управління курсами, віртуальним навчальним середовищем або просто платформою для навчання, що надає викладачам, здобувачам освіти та адміністраторам великий обсяг інструментів для комп’ютеризованого навчання, зокрема дистанційного.
   У обміні досвідом взяли участь Галина Склярова, Микола Тищенко, Тетяна Карпець, які поділились власним практичним досвідом роботи, що буде корисний для молодих  колег. 
Тож вперед до самовдосконалення! 
Разом до перемоги!
 
Заступник директора з НР Тетяна Малецька