Останні події

Ми на вічнім шляху до Шевченка…

   Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської  молоді імені Тараса Шевченка - творче змагання, один з найкращих стимулів глибоко вивчати українську мову й літературу. Про його престижність та популярність свідчить чисельність його учасників - понад 1 мільйон.

   08.02.2020 року затишна зала Сумської спеціалізованої школи   I-III ст. №9 вітала учнів, студентів, курсантів, які стали переможцями II (обласного) етапу Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та викладачів,  що їх підготували.
   Серед переможців – і наша студентка 3 курсу, групи «А» Євгенія Піддубна (викладач - Жидкова Т.І.), яка посіла почесне 3 місце.
   Завдання фінального етапу, яке цьогоріч запропонували учасникам, відзначалося масштабністю та креативністю: конкурсантам необхідно було створити кіносценарій, за яким можна було б зняти фільм про Тараса Шевченка, враховуючи, що такий кінопродукт дивитимуться мільйони глядачів різних країн у всьому світі.
   Побажаємо ж Євгенії перемоги у надзвичайно престижному конкурсі, який дає можливість молодому поколінню ще раз звернутися до поетичного спадку Великого Кобзаря, отримати безцінний урок моральності та духовного зміцнення, продемонструвати високий рівень творчості.