mega888

Останні події

Тиждень цифрової грамотності All Digital Week

   Європейський тиждень цифрової грамотності — це щорічна кампанія, яка проводиться з метою надихнути та навчити людей, які не мають достатньо цифрових навичок, щоб повноцінно брати участь у суспільстві та отримувати вигоду від цифрової трансформації. У 2021 році All Digital Week вперше проводиться в Україні на державному рівні.

   Учасники освітнього процесу нашого коледжу активно взяли  участь у онлайн-заходах, організованих кампанією All Digital Week в Європі та ініціативної команди All Digital Week 2021 в Україні. В рамках тижня також було заплановано проведення онлайн майстер-класів від викладачів нашого закладу освіти  з використання основних онлайн-інструментів, які наразі є ефективними для оптимізації освітнього процесу.
   Викладачі та студенти активно долучилися до проходження Національного тесту на цифрову грамотність, демонструючи  результати, які підтверджують отримані сертифікати #Я_в_Дії. Перевірити  та покращити свої знання та навички з медіаграмотності та критичного мислення мали можливість всі бажаючі  при проходженні онлайн-гри «Медіаграмотна місія» від IREX.
   З метою покращення цифрової грамотності, зменшення рівня кіберзлочинності та підвищення рівня резистентності щодо небезпеки у цифровому середовищі  студентам презентовано  виховні години на теми:
   - «Базові цифрові навички та медіаграмотність» (для студентів 1 курсів);
   - «Кодування, STE(A)M та штучний інтелект» (для студентів 2-3 курсів);
   - «Просунуті цифрові навички та працевлаштування» (для студентів 4 курсів).
   Триває інформаційна кампанія «Медіабезпека в дії» - студенти записують власні короткі відео, в яких дають відповіді на запитання: навіщо потрібна цифрова освіта? Для чого потрібна медіаграмотність? Відеоролики поширені у соцмережах з хештегами: #кібербезпекавдії, #AllDigitalWeek2021.
   Долучившись до віртуальної дискусії «Інформатизація та інформаційна культура», здобувачі освіти розкрили актуальні питання щодо  застосування інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховному процесі, які стимулюють широке використання сучасних методів навчання, нових форм роботи та коло їх застосування в практичній діяльності. Тематичну літературу з даного питання було представлено на виставці «Медіапростір як каталізатор розвитку особистості», яку  підготували працівники бібліотеки.
   Психологічною службою коледжу був проведений INFO-дайджест
з медіаконсультування на тему «Як не загубитись в інформаційному хаосі: поради по медіаграмотності», в ході якого студентська молодь отримала відповіді на запитання: Що таке медіа і як вони на нас впливають? Хто така медіаграмотна людина? Якою має бути інформація: достовірність чи фейк? Як убезпечити себе в Інтернеті? В ході проведення  вправи «Плюси та мінуси Інтернету» здобувачі освіти розвивали критичне мислення та оволодівали методами і прийомами психологічного захисту від непотрібної інформації.
   Також під керівництвом практичного психолога та соціального педагога студенти проходили онлайн-курс «Про кібербулінг для підлітків» на платформі Дія. Цифрова освіта, з метою досконаліше розібратися, що ж таке кібербулінг та як йому протистояти.
   Заплановані заходи дають змогу учасникам освітнього процесу вкотре вдосконалити навички «медіа», працювати з сучасними онлайн-інструментами, перевіряти новини на достовірність та контролювати своє медіаполе.
 

Світ змінюється, будь на хвилі!

# alldigitalweek2021