Останні новини

АКЦІЯ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

   Щорічно в Україні, з 25 листопада до 10 грудня включно, проводиться Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.

   Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
   У цей шістнадцятиденний період входять важливі для демократичної спільноти дати: 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, 1 грудня – Всесвітній  день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями, 5 грудня – Міжнародний день волонтера, 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі, 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією, 10 грудня – Міжнародний день прав людини. Таким чином майже кожен день від 25 листопада до 10 грудня означений фактами та аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства є порушенням прав людини.
   Наш коледж вже традиційно долучився да цієї акції, але цьогоріч в іншому форматі, в умовах дистанційного навчання. Учасники освітнього процесу, з метою формування нетерпимого ставлення до  будь-яких форм насильства, стали активними учасниками акції «Селфі з картками».

 


   «Ми проти насильства.  Ми за любов ідоброту!» - під таким назвою відбулося онлайн-спілкування практичного психолога та соціального педагога зі студентами  коледжу. В ході якого розбирались з гендерними стереотипами та проблемами, які через них виникають, дискутували на тему причин та наслідків їх уникнення. Одним із цінних висновків стала теза про те, що всі ми досить різні, але у нас завжди будуть спільні цінності.
 


   Сучасне розвинуте суспільство не сприймає насильства, а рішення проблеми заподіянням фізичного болю повинне раз і назавжди зникнути зі «списку можливих варіантів». Якщо Ви або Ваші близькі страждають від домашнього насильства, не потрібно це терпіти й приховувати. Краще раз і назавжди припинити знущання.

Тематичні відеороліки:

https://www.facebook.com/lastradaukraine/videos/663720760982976
https://www.youtube.com/watch?v=ZGoWmM3nZAU&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=31JOojbH0ds&list=PLV4zy1apmIUYVF6VvVjU0Uf10oGD877KW
https://www.youtube.com/watch?v=PcNIEqSyTo0&list=PLV4zy1apmIUbEok-ygz1J4mKTqdAzKxPV
https://vimeo.com/477933967
https://youtu.be/6UrzSbeHFdw