mega888

Нескорені: партизанський рух на теренах України

Книжкова виставка

   22 вересня щорічно відзначають День партизанської слави України. Раніше в це свято згадували здебільшого партизанів Другої Світової війни, але, починаючи з 2014 року, та в 2022– му багато партизанів з’явилося і серед наших сучасників. Ці відважні люди протистоять озброєним солдатам на тимчасово окупованих Росією територіях, щоб якомога швидше наблизити нашу перемогу.
   День партизанської слави був заснований указом Леоніда Кучми 2001  року – 30 жовтня, «на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у Другій світовій війні», президент України підписав указ, згідно з яким це свято щорічно відзначають 22 вересня. Традиційно цього дня вітають ветеранів партизанського руху та партизанів нашого часу, дякують їм та вручають почесні нагороди.
   До Дня партизанської слави у читальному залі бібліотеки коледжу оформлено книжкову виставку  «Нескорені: партизанський рух на теренах України». Представлені на ній книжки висвітлюють становлення і розвиток партизанського руху 1941 – 1945 років в Україні, розповідають про трагічні й неймовірно тяжкі воєнні  роки на території  України. На виставці представлені також актуальні видання: збірники документів, матеріалів і свідчень учасників партизанського підпілля, документальні повісті, альбоми.
Подвиг ветеранів-визволителів додає нам сил  і наснаги у нинішній боротьбі за свободу, територіальну  цілісність України.
   Зичимо  усім Перемоги, чистого і мирного неба, щастя, здоров’я, благополуччя та запрошуємо завітати до бібліотеки! 

Завідувач бібліотеки Світлана ЗАЙЦЕВА