ФОРМУЄМО ПРИРОДОЗНАВЧУ КОМПЕТЕНТНІСТЬ

   22 лютого 2023 року в онлайн-форматі відбулося відкрите заняття з основ природознавства на тему «Вода в атмосфері». Викладач природничих дисциплін Ірина Стародубцева із застосуванням  сучасних інформаційних технологій, інноваційних методів навчання та інтерактивних сервісів (3D-симуляції, онлайн-карти в режимі реального часу, інтерактивні вправи) доступно пояснила новий матеріал та налагодила комунікацію зі студентами 2-А курсу.  
   Були використані  різноманітні прийоми, а саме: «Практичність теорії», «Таймінг-news», «Математичний практикум», «Поміркуй», «Дослідницький кейс», «Атмосферний гайд», «Так – ні», «Мікрофон». Заняття мало значний розвиваючий та виховний потенціал, було цікавим, пізнавальним  завдяки поєднанню науковості та  практичності - студенти виконали випереджувальне завдання, яке передбачало дослідницьку пошукову діяльність, результатом якої став захист ментальних карток.
   В ході заняття було доведено, що діяльнісний підхід при викладанні предметів природничого циклу – це неймовірно цікавий та ефективний інструмент для організації освітнього процесу, який реалізує принцип зв’язку навчання з життям та формує активну й ініціативну позицію здобувачів освіти.