mega888

Настрій в пейзажі

   Велич і краса природи завжди були джерелом творчості художників-пейзажистів, які, в свою чергу, прагнули розкрити в картинах найтонші відтінки настрою, складний світ почуттів і переживань, невловимі миті життя.

 


   На заняттях з предметів додаткової кваліфікації «Керівник образотворчої діяльності в дошкільному закладі» студенти спеціальності Дошкільна освіта щоразу поринають у дивовижний світ образотворчого мистецтва, сповнений загадковості, краси, радості та хвилювання.
   Викладач Ірина Красовська провела зі студентами 4 курсу, групи «Є» відкрите онлайн-заняття з предмету «Малюнок, живопис» на тему «Малювання і живопис пейзажу настрою», спрямоване на ознайомлення з видатними українськими пейзажистами, формування вмінь створювати певну колірну гаму для передачі настрою в пейзажі, вправляння в різних живописних техніках. В ході заняття здобувачі освіти виконували цікаві інтерактивні завдання для повторення й узагальнення знань про пейзаж як жанр образотворчого мистецтва, його види та найвідоміших майстрів пейзажу, познайомились з особливостями передачі настрою в пейзажі, нетрадиційними живописними техніками, презентували власні творчі роботи, в яких за допомогою кольору втілили свої думки, переживання через образи природи.
   Людина потребує краси, як квітка сонця, і цю красу дають їй природа і мистецтво — ці два вічні джерела духовного очищення і збагачення.