mega888

РЕГІОНАЛЬНИЙ СЕМІНАР ФІЛОЛОГІВ

   20 квітня 2023 року на базі Лебединського педагогічного фахового коледжу імені А. С. Макаренка відбувся регіональний онлайн-семінар  «Українською думаю, дихаю, живу» (як відновити україномовний простір держави), участь у якому взяли викладачі гуманітарно-філологічних дисциплін педагогічних ЗФПО Центрального регіону України. Робота семінару  відбувалася за трьома напрямками: 
1. Формування україномовного простору в умовах національного відродження.
2. Українська мова в культурному просторі держави
3. Формування україномовної благосфери Інтернет.
Любов до мови, прагнення відновити її, національну культуру, літературу об’єднували серця усіх учасників семінару. Кожен з них перейнявся проблемою існування в нелегкий для нашого народу час – воєнне лихоліття – духовних і національних скарбів нашого народу. Адже без них ми втратимо духовну і національну самобутність, зникнемо, підемо в забуття, як і давні,  забуті нами, племена і народності. 
Тож кожен із учасників онлайн-семінару дійшов висновку: мова, література, культура – це той золотий запас душі народної, яким ми живемо і завдяки якому маємо право йменуватися народом українським. І це право кожен із нас, не лише викладачі-філологи, повинен відстоювати і формувати це вміння у молодого покоління. 
Викладач української мови Людмила ДЕРЮГІНА