mega888

ЕКЗАМЕН ПРОФЕСІЙНОЇ ЗРІЛОСТІ

   Здобувачі освіти випускних курсів спеціальності Початкова освіта завершили переддипломну педагогічну практику, яка тривала п’ять тижнів і проходила як в закладах загальної середньої освіти міста, так і регіону. 
   Переддипломна практика є певним підсумком, своєрідним екзаменом професійної зрілості, який дав можливість студентам повною мірою відчути себе учителями протягом тривалого часу, набути надзвичайно важливого досвіду, основа якою закладалась у процесі теоретико-практичного навчання в коледжі в попередні роки.
   Під час підсумкової конференції практиканти звітували про свої досягнення, аналізували проблеми, труднощі, з якими зустрічались, окреслювали шляхи їх подолання, ділились планами на майбутнє. Адже саме практика дала можливість утвердитися у правильності вибору професії.
   Калейдоскоп думок практикантів
   «Свої враження від проходження практики я можу описати словом  «чудово»! Дітки всі надзвичайно старанні, активні і допитливі, завжди прагнуть дізнатися щось нове. Практика допомагає отримати колосальний досвід спілкування з дітьми, а також сприяє розвитку моїх педагогічних здібностей.»
Каріна Шталтовна, 4-Б
   «Моя педагогічна практика проходила у сільській школі. Я маю безліч позитивних вражень від учнів. Хоча їх небагато, але всі такі різні та водночас цікаві особистості. Сподіваюсь, після закінчення навчання, я повернусь до цієї школи вже справжнім вчителем.»
Софія Ткаченко, 4-Б
   «Спочатку мені було трішки лячно виступати у ролі вчителя, особливо при змішаному форматі навчання. Однак після кількох проведених уроків я зрозумів, що мені надзвичайно подобається ділитися своїми знаннями з учнями. Діти дуже гарні, слухняні, розумні. Вчителька класу допомагала з підготовкою до уроків, надаючи професійні поради.» 
Максим Лапузін, 4-Б