mega888

АКТУАЛЬНI ПИТАННЯ СУЧАСНОГО РИНКУ ПРАЦI

   Трендом сучасної професійної освіти є орієнтація на ринок праці, врахування нових тенденцій при доборі змісту, форм і методів навчання. Сучасний ринок праці вимагає нової концепції професійної підготовки фахівців, яка ґрунтується на його тісній взаємодії з ринком освіти. Для реалізації діалогу ринку освіти і ринку праці важливо розуміти, що успішність працевлаштування випускників визначається ефективністю організації навчально-виховного процесу, його спрямованістю на практичні технології, якістю знань студентів, їх особистісно-професійним потенціалом, здатним до реалізації в умовах конкуренції. Результативність цього визначається розвитком професійної мотивації та самовизначенням майбутнiх cпецiалiстiв.

   Відбулася зустріч Ради роботодавцiв, на якiй присутнi акцентували увагу на актуальних питаннях формування сучасного освітнього середовища, що ґрунтується на засадах практикоорієнтованого та компетентнісного підходів для підготовки здобувачів фахової передвищої освіти. Стейкхолдери звернули увагу на вiдповiднiсть змiсту навчальних програм та потреб ринку працi, а також надали характеристику перспектив працевлаштування випускникiв педагогiчних спецiальностей у регiонi.

   Роботодавцi висловили пропозицiї щодо удосконалення мережі співпраці між зацікавленими сторонами та навчальними закладами, зокрема щодо проходження виробничо-професійної практики. Роботодавцi дiйшли висновку, що відповідальність за результати своєї праці, уміння самостійно здобувати необхідні знання і творчо застосовувати їх на практиці є ключовими умовами професійного і кар’єрного зростання молоді.