mega888

До Дня Соборності України



   Є події минулого, які, віддаляючись, не втрачають  своєї значущості та актуальності. До таких подій належить 22 січня 1919 року – день ухвали Акту Злуки Української Народної республіки і Західно-Української Народної республіки. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом - Днем Соборності.



   Коледжанська родина долучилася до Всеукраїнських урочистостей з цієї нагоди. 23 січня  відбулося інформування  «Сила нації – в її єдності» для студентів І – ІІІ курсів.   

  


   Вшанування цієї дати надзвичайно важливе у вихованні молоді. Сьогодні, післядвохдесятківроківНезалежності, проблема соборностіУкраїни є, на жаль, не меншактуальною…..





   Волонтери коледжу з нагоди 100-річчя Дня Соборності України організували акцію «Серце єдності». Під час якої студентами навчальних груп було створено «Коло соборності», яке стало символом  неподільності нашої держави, а щоб привітати членів нашої дружньої коледжанської родини учасники сформували «Серце єдності».
 





 



   Це свято нагадує нам, особливо підростаючому поколінню, що Україна не розділена, що немає окремої Східної та Західної України, а що у нас – єдина держава, і ми – єдиний народ! Успіх побудови демократичної ита міцної держави грунтується на наших спільних зусиллях, на дотриманні принципів незалежності, на усвідомленні власної відповідальності за майбутнє усього українського народу. Ми повинні бути гідними місії, покладеної на нас долею, мусимо підтримати і продовжити героїчні досягнення наших предків, оправдати сподівання і стати гордістю для наших нащадків.

   В навчальних групах проведено цикл  тематичних виховних годин під загальною назвою «Сила держави – тільки в єдності», де студенти актуалізували знання з історії Української революції та обмінялися думками щодо становлення і розвитку українського національного державотворення, про Акт Злуки, який був глибоко історично мотивований і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу. 

   Студенти 1 курсу, групи «Є» підготували та провели виховну годину на тему: «Злука. День соборності України». Присутні мали можливість розширити світогляд та поглибити знання про історію та значення Дня Соборності України. Захід був спрямований на активізацію патріотичних почуттів студентів; поглиблення знань про iсторичний факт злуки українського народу, його значення; виховання національної свідомості i людської гiдностi, відродження паросткiв духовностi, формування рис громадянина української держави, глибокої поваги та любовiдо Батькiвщини.

Соборна Україна нині незалежна,
Як квітка синьо-жовта розцвіла.
І не згубилася людська любов безмежна
До України-неньки і її буття,
Що упродовж віків нам мрію дарувала
Й наснагу іти до вільного життя.
Україно, соборна державо,
Сонценосна колиско моя!



   З метою виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, нацiональної свiдомостi, людської гiдностi, формування національної свідомості студентів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України у 1 курсі, групі «Б» було проведено акцію єднання після перегляду та обговорення стрічки-роліку до Дня Соборності України.




Моя Україно!

Я вірю, що дух твій ніколи не згасне.
Ти совість народу, незгасна зоря,
Живи й процвітай, Україно моя,
Для миру, для щастя, любові й добра.

 


 
   Студенти 2 курсу, групи «Д» організували та провели студентську конференцію з теми «Перші кроки незалежності – випробування на зрілість, терпіння та толерантність для всіх нас».

 


   Курсовий керівник 1-«Д» курсу ознайомив групу з матеріалами презентації «День соборності України – символ національного єднання українського народу».
 


   Студенти 2 курсу, групи «А» впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.
 





 









   Зі студентами  1 курсу, групи «І» була проведена виховна година «Ми своєрідні – але ми єдині», присвячена Дню Соборності України. Студенти згадали про виникнення цього державного свята, перегорнули сторінки вітчизняної історії, переглянули відеофільм «100 років разом».
 


 

   Студентами 3 курсу, групи «Д» була проведена історично-дослідницька робота: висвітлено хронологію подій, підготовлена змістовна презентація.


 
  












   Під час виховної години «Соборна. Вільна. Самостійна», приуроченої Дню Соборності України, студенти 3 курсу, групи «Є» поринули в історію виникнення Української держави, пригадали  події 1917-1921 років,  дізналися багато цікавого про славних українців, які віддали своє життя за щастя народу; взяли участь у вікторині про державні символи (Державний прапор, Державний Гімн та Держаний Герб України); заслухали легенди про народні символи.
 

















   Мешканці гуртожитку приєдналися до загальноколеджних заходів  під гаслом «Разом із власної волі з 1919 року» і провели заходи до 100- річчя проголошення Соборності України:


 








Акція
«Живий ланцюг соборності»



 














Флешмоб «Україна понад усе»







        











 

Історичний урок
присвячений дню Соборності України




































   Сьогодні, коли Україна переживає непрості часи, поняття «соборність» та «неділимість» набули нового значення, загострилось їх розуміння. І День Соборності – це нагадування для всіх українців про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель, а сила народу – в єдності людей. І особливо тепер нам потрібно про це пам’ятати. Лише в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети – розбудови економічно та духовно багатої, вільної й демократичної України, забезпечення добробуту нинішніх і наступних поколінь українців. Разом ми не переможні!