mega888

Чорнобиль – скорбота пам’яті людської…

   Чи знаєш ти, світе
   Як сиво ридає полин,
   Як тяжко, як тужно
   Моєму народу болить!..
   Б.Олійник

   26 квітня − День Чорнобильської трагедії і Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф. Саме в цей день у 1986 році на Чорнобильській атомній електростанції стався вибух, який спричинив соціально-екологічну катастрофу глобальних масштабів. І, на жаль, відгомони такої трагедії будуть звучати ще довго і позначаться не на одному поколінні людей. Чорнобиль – це вже історія України.

    Колектив педагогічного коледжу щиросердно вболіває за минуле своєї держави. Всі ми – діти України, тому спільно намагаємося протистояти злу, насильству, руйнуванню навколишнього світу, аби будувати, створювати, відроджувати заради Батьківщини. Кожен з нас стурбований за те, що відбувається навколо, адже в теперішніх умовах це так важливо, коли довкола вирує смертельний вірус, а рідну природу зжирає нещадне вогняне полум'я.
   Тому навіть у період карантину студенти та викладачі нашого навчального закладу вшанували пам'ять тієї трагічної квітневої події, взявши участь у конференції «Чорнобиль у серці України, а тінь його по всій Землі» і запустили онлайн-акцію в соціальних мережах «Турбота молоді – ДОВКІЛЛЯ!».

   Маємо щиру надію, що люди, які поклали своє життя під час ліквідації та рятували від катастрофи не тільки Україну, а й усю Європу, - не будуть забуті і назавжди залишаться у серцях всіх націй. Пам'ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи у людській історії не повторилася така трагедія, за яку заплачено дорогою ціною.