mega888

Велика справа єднання нації

   День української писемності та мови – це свято для кожного українця. Надзвичайним воно є і для викладачів та студентів Путивльського педагогічного коледжу імені С. В. Руднєва. В ці осінні барвисті дні у нашому закладі  традиційно проводяться різнопланові патріотичні заходи.

У коледжі панує урочиста святкова атмосфера. По-особливому коледжани ставляться до рідного слова, з надзвичайною теплотою, адже знання рідної мови – це велике подвижництво, утвердження всіх нас як великої нації.
   9 листопада поціновувачі української мови долучилися до великої справи  єднання нації – написання ХХ ювілейного Всеукраїнського радіодиктанту. Це – своєрідний марафон і водночас натхнення для викладачів, студентів і всіх небайдужих до справи піднесення престижу української мови. І хоча цьогоріч ми святкували онлайн, проте вкотре переконались, що саме від нас залежить, «чи перерветься золота нитка тисячоліть, а чи оживе і заграє на сонці, чи джерело рідної мови замулиться, а чи пружно і вільно дихатиме!?»
   Тож нехай рідна мова буде завжди джерелом єднання і міжнаціональної злагоди в багатонаціональному українському суспільстві.