mega888

Всесвітній день авіації та космонавтики

   12 квітня в Україні святкують День працівників ракетно-космічної галузі та Міжнародний день авіації та космонавтики, присвячений першому польоту людини в космос.

   12 квітня 1961 року громадянин СРСР Юрій Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше у світі здійснив орбітальний політ навколо Землі, відкривши еру пілотуємих космічних польотів.
   З метою поглиблення  знань студентів в галузі космонавтики,   зацікавленості до пізнання космічної техніки студентам було запропоновано переглянути відео «Космонавтика України», «Леонід Каденюк – перший космонавт України», виконати тест для кмітливих прихильників космонавтики, відвідати віртуальний тур «Меморіальний будинок-музей академіка С.П. Корольова». https://sites.google.com/putped.edu.ua/matematika/
   Для студентів ІІ курсів викладачем Курченко О.В.  була проведена онлайн-вікторина «Всесвіт». Завдання конкурсу - сприяти популяризації досягнень космонавтики; розвивати критичне мислення, технічну творчість; здійснювати національне і патріотичне виховання.
   Від перших пілотованих кораблів і орбітальних станцій до багатоцільових космічних пілотованих орбітальних комплексів – такий шлях, пройдений пілотованою космонавтикою. Враховуючи ризики, фізичні та інтелектуальні навантаження, гігантську працю і безпрецедентну самовідданість всіх, хто створював для нашого людства цю сміливу можливість, хотілося б побажати в цей День всім нам спокою і впевненості. Досягнувши космосу ми лише зробили ще один крок, а скільки їх буде ще?