mega888

Пам'ять робить нас сильнішими

Пам'ять робить нас сильнішими

     24 березня 2015 року Президент України Петро Порошенко видав Указ, яким в Україні встановлюється День пам’яті та примирення, що повинен відзначатися щороку 8 травня.

     9 травнями будемо святкувати 70-ту річницю Перемоги над нацизмом у Європі.
     Ці дні дають нам нагоду гідно вшанувати подвиг Українського народу, його визначний внесок у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні; висловити повагу усім борцям проти нацизму; увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни;
     Цього року святкові заходи, проходять під гаслом "1939–1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!"

      Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна.
     Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації.
     Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає.
     Ця пам'ять робить нас сильнішими.
     Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.
     Напередодні свята в нашому коледжі відбулася студентська науково-практична конференція, присвячена долі України та українського народу в Другій світовій війні. Палке бажаннядосліджувати історію війни такою, якою вона була, з винесенням необхідних уроків, розвінчанням радянських міфів та гідним вшануванням пам’яті загиблих, простежувалося в кожному студентському виступі. Основний наголос вони зробили на тому, як війна пройшла через долю окремої людини.
     Головний висновок, який зробили учасники конференції: тема минулої війни повинна перестати бути засобом пропаганди задля уникнення нових конфліктів, подолання розбіжностей у фактах та цифрах, гідного вшанування пам’яті всіх полеглих в боях та безневинно вбитих.